Panorama V

Oznam Farského úradu v Horných Kočkovciach v súvislosti so zavedením opatrení na zamedzenie ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom.

 

Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu sú s účinnosťou od 10.03.2020 do 23.03.2020 zakázané všetky bohoslužby na celom území SR. Sväté omše sa v danom období v celej farnosti Horné Kočkovce, Dolné Kočkovce a Nosice nebudú sláviť. Nahlásené úmysly svätých omší sú slávené pri súkromnej bohoslužbe kňaza v daný deň bez účasti príbuzných. 

Pohreby sa v tomto čase nahlasujú osobne alebo telefonicky na Farský úrad a uskutočnia sa v dohodnutých termínoch bez slávenia svätej omše za účasti asistencie a najbližších príbuzných. Zádušné sväté omše za pochovaných sa budú sláviť v kostole po zrušení zákazu a po dohode s pozostalými. 

Ohlásené krsty sú vysluhované za účasti najbližšej rodiny, alebo sú presunuté na neskorší termín. Krsty sa môžu nahlasovať na Farskom úrade v Horných Kočkovciach, najvhodnejšie telefonicky alebo elektronicky. 

 

{module [120|rounded]}

Sobášne termíny odporúčam nahlasovať po zrušení zákazov Ústredného krízového štábu. Ohlásené predsobášne náuky v dňoch 14.03.2020 a 21.03.2020 sú zrušené a presunuté na 28.03.2020 a 04.04.2020, ak už budú povolené verejné zhromaždenia.

Sviatosť zmierenia sa bude vysluhovať v spovednici v čase otvorenia farského kostola počas týždňa, okrem nedele, prípadne po individuálnom dohovore s kňazom v inom čase.

Zaopatrovanie umierajúcich nahlasujte kedykoľvek osobne alebo telefonicky.

Úradné hodiny sú zrušené. Potvrdenia a úradné dokumenty vybavujte na Farskom úrade iba v nevyhnutnom prípade!

Krížové cesty a iné pobožnosti v kostoloch sú zrušené.

Farský kostol v Horných Kočkovciach bude otvorený pre súkromnú modlitbu a poklonu:

  • v nedeľu v čase od 09.00 – 11.30 h. 
  • v utorok v čase od 18.00 – 19.00 h.
  • vo štvrtok v čase od 18.00 – 19.00 h.

Prosíme návštevníkov kostola, aby dbali na všeobecné hygienické odporúčania a sedeli v kostole v rozstupoch minimálne 1,5 m.

Správajme sa zodpovedne, aby sme zamedzili šíreniu ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom.

Telefonický kontakt: 042/46 77 738

Emailová  adresa: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.